Hvordan begynne med aksjeinvestering?

investering

Mange drømmer om å begynne med aksjeinvestering, men er ikke helt sikker på hvordan de skal starte. Derfor skal vi komme med noen gode tips til hvordan du kan starte med aksjeinvestering allerede i dag.

Det å drive med investering trenger ikke å være så vanskelig som du kanskje ser for deg. Det finnes mange måter å investere på og du trenger ikke å begynne med «daytrading» nå med en gang. Du trenger heller ikke å sitte å følge med på markedet konstant, du kan ta det litt som det kommer.

Men, hvordan kommer man i gang?

For det første er det viktig at du begynner å bli litt kjent med markedet. Dette kan du gjøre ved å for eksempel høre på podcaster, se på youtube eller lese litt om aksjemarkedet. Vi anbefaler blant annet E24-podden, Voksenpoeng eller Pengerådet dersom du vil høre på podcast. Her kan du få supre tips og de forklarer også mye av det helt grunnleggende innenfor aksjemarkedet og investering generelt. Dermed kan du få en litt bedre oversikt over hva som skjer på markedet, hva som påvirkere markedet og hvordan du kan forholde deg til denne informasjonen.

Hvilke aksjer skal man velge?

Når du skal begynne å investere så er det viktig at du tenker litt over hvor du ønsker å starte. De fleste ønsker nok å starte litt «enkelt» med sikrere norske aksjer slik at du rett og slett kan føle litt på hvordan det er å investere. Dette kan du gjøre ved å investere i selskaper som operer i bransjer vi er helt avhengig av. Det vil si at uansett om det kommer en økonomisk krise så vil vi trenge disse selskapene.

Eksempler mange bruker i denne sammenhengen er Nestlé eller Orkla. Vi trenger mat uansett hvor dårlig det skulle gå med verdensøkonomien. Mange starter også hos store selskaper. Dette er selskaper som gjør det gjennomgående godt og som det er liten sannsynlighet for kommer til å krasje. Dette kan for eksempel være Microsoft, Google eller Apple.

Hvor gjør jeg det?

Du blir også nødt til å finne deg en investeringsplattform. Det kan være en god ide å opprette en bruker allerede før du tenker å investere slik at du kan følge litt med på hva som skjer og ikke minst bli kjent med plattformen. På den måten kan det føles litt tryggere når du først skal begynne å investere. Det er viktig at du velger en plattform som du synes er enkel å forstå slik at det ikke blir vanskeligere enn det trenger å være. Kanskje tenker du også at det er greit med en plattform som har en tilhørende app slik at du alltid kan følge med. Vi ønsker deg masse lykke til!

You might like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.