Er Hellas et godt alternativ til Spania?

Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker Spania. Hvert eneste år legges milliarder av kroner igjen i det sørlige landet som byr på varme, sol og strender. Men er Spania virkelig det eneste landet vi nordmenn kan reise til for å få kjenne den etterlengtede solen på kroppen? Det finnes en rekke land som byr på de samme kvalitetene. Her skal vi ta en titt på hvorfor Hellas kan være et godt alternativ til Spania når man ønsker å reise sørover til varme og sol.

Lik varme og sol

Siden temperatur og garanti for sol ofte er det som lokker nordmenn til å reise sørover er det ikke til å unngå at sol og varme må nevnes. Hellas ligger på omtrentlig samme breddegrad som Spania, og vil derfor kunne by på den samme tropiske varmen som vi lengter etter.

Både klima, temperatur og antall soldager hos disse to landene er så like at det ikke er noe nevneverdig å skille på dem. Derfor kan vi svare klart og tydelig ja på at Hellas kan være et godt alternativ til Spania hvis den avgjørende faktoren er sol og varme. ‘

Arkitektur

Kanskje vi bare har blitt så vant til husene og bygningene i Spania at vi ikke lenger tenker så mye over det, men her har Hellas svært mye å stille opp med. Over alt man reiser i Hellas vil man finne slående arkitektur som sammen skaper helt hvite landsbyer og tettsteder. En reise til Hellas i Grækenland vil aldri skulle på denne fronten, og det vil utvilsomt by på en rekke nye opplevelser for den som liker å se på spennende bygninger og fasonger.

Uteliv

Takket være reiselystne og øltørste nordmenn har Spania over tid fått rykte på seg til å være et skikkelig rølpested å besøke. Det trenger ikke nødvendigvis å være slik, men andelen nordmenn som kommer ens ærend for å drikke så mye som mulig er nokså høy.

Det finnes tørste nordmenn i Hellas også, men andelen som reiser for opplevelsens skyld er nokså mye større. På denne måten vil man gjerne kunne finne Hellas som et foretrukkent sted å reise til nettopp fordi man kan få rolige kvelder på byen uten forstyrrelsen fra feststemte nordmenn. Dersom man er familier på reise vil man gjerne også foretrekke at omgivelsene er litt roligere når det endelig er tid for at barna skal sove, og hotellene ligger midt i byen.

You might like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.