Studere i Australia som nordmann

Australia

Å studere i Australia som nordmann er en mulighet som ikke bør ignoreres. Det er mulig å studere ved noen av de beste universitetene i verden og få en grad fra en av de mest prestisjefylte institusjonene.

Australia tilbyr internasjonale studenter mange muligheter, for eksempel: utdanning av høy kvalitet, multikulturalisme og annen kultur å oppleve.

Det australske tertiære systemet består av offentlige universiteter og høyskoler, private universiteter og høyskoler, yrkesutdanningsinstitusjoner (TAFEs) og andre ikke-universitetsleverandører av høyere utdanning. Den australske regjeringen investerer over 26 milliarder norske kroner årlig i sektoren for å fremme dyktighet innen undervisning, forskning og innovasjon.

Hvor mye koster det å studere i Australia som norsk student

Skolepengene varierer fra institusjon til institusjon. Den australske regjeringen setter et maksimumsbeløp som universiteter kan kreve for undervisning, men det er opp til det enkelte universitet å sette sin egen avgiftsstruktur.

For å finne ut hva undervisningskostnadene er ved et bestemt universitet, må du besøke nettstedet deres og se på gebyrsiden deres.

Hvordan søke om et australsk studentvisum

For å studere i Australia som internasjonal student, må du søke om et australsk studentvisum.

Det er to måter å søke om studentvisum på: gjennom Australian Department of Immigration and Border Protection (DIBP) eller gjennom din valgte utdanningsinstitusjon.

For å få studentvisum, må søkeren først bli akseptert på et australsk universitet eller institutt som tilbyr ønsket grad. Søkeren må deretter sende inn søknaden om studentvisum samt støttedokumenter som pass, fødselsattest og bevis på økonomi.

Les mer om visum til Australia.

Hvordan er det å studere i Australia som norsk student?

Å studere i utlandet er en fin måte å oppleve en annen kultur og forbedre dine internasjonale ferdigheter. Å studere i Australia som norsk student kan være en stor opplevelse.

Australia er rangert som det beste landet for utdanning i verden. Utdanningsindustrien i Australia blomstrer og befolkningen har økt med 12 % det siste tiåret.

Australske universiteter er rangert blant de beste i verden, med mange av dem på topp 100-universitetslisten.

Levekostnadene er høye, men det er fortsatt billigere enn å bo hjemme, og du vil ha mye penger til overs for å nyte tiden der!

De 10 mest prestisjefylte australske universitetene

Times Higher Education (THE) World University Rankings er en rangering av verdens beste universiteter.

De 10 mest prestisjefylte australske universitetene globalt rangert av Times Higher Education (THE):

  • Universitetet i Melbourne
  • Australian National University
  • Monash University
  • Universitetet i Sydney
  • Universitetet i Queensland
  • Universitetet i New South Wales
  • Griffith College, Australias eldste universitet og det første som tilbyr grader i Australia.

Hva er klimaet i Australia?

Klimaet i Australia er varmt og temperert. Landets geografiske posisjon, omgitt av Det indiske hav og Stillehavet, betyr at det har et stort sett subtropisk eller tropisk klima.

Sommeren er en tid på året da folk i Australia må forholde seg til høye temperaturer og lite nedbør. I siste halvdel av sommeren, fra desember til februar, er gjennomsnittstemperaturen litt under 30 grader Celsius. Gjennomsnittlig nedbør i den perioden er rundt 10 millimeter.

Det er viktig å merke seg at fuktighetsnivåene i løpet av denne tiden er ganske høye.

Gjennomsnittstemperaturen om vinteren er rundt 18 grader Celsius. Gjennomsnittlig nedbør er rundt 400 mm.

You might like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.