Glem å låne – her er alternativene

Budsjett

Det er mange av oss som trenger litt ekstra penger, men det er ikke alltid det er lurt å ta opp et lån. Så i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på alternativer til lån. Vi håper du finner litt inspirasjon som gjør at du kan frigjøre litt ekstra penger.

Hva har du?

Det aller beste er å finne ut hva du allerede har. Altså, har du noe spesielt du kan selge? Dette kan være alt fra utstyr til gaming du ikke bruker til tjenester, eller en ferdighet du har. Er du flink til å ta bilder? Begynn å ta bilder og prøv å opprette en kundeportefølje. Folk elsker at man kan ta bilder på spesielle anledninger.

Det som også er en god idé, er å rydde gjennom boden, skuffer og skap. Du finner garantert ting du ikke bruker og som du kan selge. Det kan nok ta litt tid å selge noen av disse tingene, men husk at det alltid kommer til å være noen som er interesserte. Sett disse pengene inn på en egen konto, så vil du ha oversikt over hvor mye penger du har tjent på ting som bare lå slengt ut hjemme. Det er mange som setter seg et mål på å selge 100 ting i løpet av et år. Kanskje dette er et mål du kan sette deg frem for å låne 300 000 for eksempel?

Budsjett

Det å sette opp et budsjett gjør at du fort får oversikt over hva slags utgifter og inntekter du har. Dette gjør at du kan planlegge bedre og, ikke minst finne ut av hvordan du kan bruke pengene dine bedre. Det er en skikkelig god idé rett og slett. Du har vel sett Luksusfellen, der de går gjennom hva folk bruker på helt rare ting? Kanskje dette er noe du må finne ut av for din egen del? Rydd opp i din egen økonomi. Når du har satt opp budsjettet vil det fort komme opp noen poster der du garantert kan spare noen penger. Sett disse pengene inn på en egen sparekonto og du vil se at de vokser fort.

Sett opp automatisk trekk

Du vet nok hvilken dag du får lønn. Så hvorfor ikke sette opp automatisk trekk den dagen, slik at du ikke får tak på de pengene. Dette fører til at du kan kose deg med å se sparekontoene dine vokse. Noen velger til og med å skjule disse sparekontoene og bare titte på dem en gang i året. Dette fører til at du har sikkerhet, noe som vi alle trenger.

Det du også kan gjøre er å prøve deg på mikrosparing. For eksempel sett opp at du automatisk trekkes 10 kroner hver gang du bruker kortet. Dette gjør at du virkelig kan frigjøre litt ekstra penger.

Husk også at det finnes mange andre triks for å tjene litt ekstra penger. Det er fantastisk hvor mye litt opprydding i egen økonomi kan gjøre for både helse og lommebok. Du slapper rett og slett mer av!

You might like

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.